Faste læsere

søndag den 11. oktober 2009

Baktus

Ja om den hedder Baktus ved jeg sådan set ikke --Den er nemlig strikket på Maskine den her ;-))
Den "rigtige" ligger her og er ganske gratis.Altså oprindelig til håndstrik.

Men nu er det ikke lige det jeg mest har lyst til når det gælder strik --- Det er lidt kedeligt.

Jeg sidder jo alligevel og øver alverdens ting på den her nye strikkemaskine -- Så hvorfor ikke en Baktus ---Eller 2 --3 ---Ja det kører jo ret stærkt på sådan en maskine. 15 min så er den strikket . Hmmm men der skal så bagefter laves kanter ;-)) For jeg har jo en glat side og en "vrang" side , men det er ok.
Den første jeg lavede i den meget mørke grå supersoft fra Holst Garn brugte jeg 85 g til og der er så hæktet tungekant i Noro strømpegarn hele vejen rundt. Den ene blomst bliver til lidt flere --Jeg havde tænkt en 4-5 stykker sådan lidt "freestyle".




Så har jeg strikket en i den skønne Zauberball --Hvordan kanterne skal værer her ved jeg ikke helt endnu --Vi må se ;-)

Så er der endnu en Supersoft sag -- en rigtig flot og meget levende Farve. Den bliver med kanter i samme garn og farve ----- hæklet tror jeg hmmm vi må se .
Det er jo super at man kan overstå det kedelige strik i en fart og så bruge tiden på den Kreative side med "pynten" Ikke ;-))
Så har du en maskine så er der her en Vejledning fra Mig:
Slå 9 m op ( der er vist mange måder at gøre det på)
strik 10 rækker. Jeg har strikket på Maske spænding 8
Så øger du dine masker med 1 nål i venstre side , På hver 4 række ,til du har den "højde" du vil ha på Baktus (eller ca ½ af det garn du bruger) Jeg har ca haft 90 m.
Strik 10 rækker uden noget så er du forbi midten .
Og så tager du ind igen ved at tage yderste maske over på 2yderste nål (husk at skubbe nålen du fjerner maske fra helt tilbage ) på hver 4 række ---Og ligepludselig har du kun de 9 m tilbage du startede med så strikker du igen 10 rækker og luk af.
Færdig ;-)
Hvilken kanter --farver osv du har lyst til --Ja kun fantasien sætter grænser .



Populære indlæg