Faste læsere

mandag den 2. februar 2009

Opskrift på Jessicas Vendestriksvest

Jeg har fået så mange mail`s på Jessicas lille vest så her er "opskriften" eller lad mig hellere sige vejledningen,da jeg slet ikke er vant til at skrive sådan noget ned.

Jessicas Vendestrikvest Copyright HelleJensen Fri til privat brug.Her er en beskrivelse af hvordan den lille vest er strikket.
Der er brugt Kauni i ensfarvet og multifarvet. For at få alle farverne med har jeg måttet knække garnet, farveforløbne er ret lange i Kauni`s garn.
Løbelængden er 400 m pr 100 g og jeg har strikket vesten på pind 3½.

Mønsterstriber på den nederste del er 4 pinde ret med kontrast og 2 pinde med bundfarve.


Til en str. 2 år har jeg slået 60 m op og strikket 5 retriller med bundfarven.
Skift til kontrastfarven og strik 35 m ,Vend slå om pinden (omslaget strikkes med på næste pind)og strik 35 masker tilbage, Nu er der første rille i mønstret. Så strikker du igen 35 m, strikker dit omslag og den næste maske sammen + 18 masker mere, Vend igen med omslag, og strik de 53 m tilbage. Nu skifter du til bundfarven og strikker alle 60 m –( husk at strikke dit omslag sammen med næste maske)

Sådan strikker du videre til du har 11 mønsterstriber (i bunden)
Så strikker du 2 mønsterstriber over de nederste 35 m, og knækker garnet.(ærmegab)
Sæt garnet til de øverste masker og strik 18 mønsterstriber = 36 riller.(ærmet) slut med bundfarven, som på det nederste stykke.
Sæt garnet til bunden igen og strik 1 mønsterstribe så der i alt under ærmet er 3 mønsterstriber. Dette gøres for at farverne til at glide over i hinanden.
Nu skal alle masker strikkes igen. Fortsæt i mønster striberne og strik som på forstykket. Når der er 22 mønsterstriber, strikkes det andet ærme på samme måde.
Derefter det andet forstykke (11) mønsterstriber (husk talt fra bunden ) ,slut med 5 retriller i bundfarven over alle masker , hvor du laver 3 små knaphuller på 3 rille i de øverste 25 m.
Luk af og du har den sødeste lille Vest når du har hæftet ender og sat 3 små knapper i.


Håber den er til at forstå,

søndag den 1. februar 2009

Gider i flere Vendeveste

Det er nok kedeligt igen igen,Men jeg skal jo strikke en til Pia og er godt igang.Den er forlænget en pæn sjat så det tager lige lidt tid.


Det lille billede ved siden af her er Jessica i sin lille Vendestriksvest.Hun er fin med den på og den passer bare perfekt.Billedet er taget med Mobil og hun sad ikke så stille så derfor en ringe kvalitet--Men man kan da se at vesten passer hende.


Så kunne jeg ikke la være med også at starte på min egen --I en brun effekt og brun bund ,den tror jeg bliver helt fin.Det går altså stærkt med de vendeveste ,nok fordi det er sjovt at se farverne ændres.

Populære indlæg